Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Anna Malvina Svennung


Följ Anna Malvina Svennung tävlar för Norrtälje roddförening sedan 2010. Läs mer om hennes roddsatsning på http://www.annamalvina.se/. Tidningsartiklar om Anna Malvina finns i arkivet.

Seger i svenska inomhuscupen!

En trött men nöjd Anna Malvina lyckades ta hem segern i den tredje deltävlingen i den svenska inomhuscupen i Roddmaskin i Vänersborg den 4 februari. Det var hennes andra seger på två starter denna säsong och med tiden 7.00 var helt ok med tanke på den tunga träningsbelastningen hon utsatt sig för på sistone. Tvåa kom Filippa Kärrfelt från SPIF och trea Josefin Berglund från SRF. Bra jobbat tjejer! Läs mer om tävlingen på www.annamalvina.se

Anna Malvina var ensam startande från NRF men nästa tävling i Täby så hoppas föreningen på fler blåvita roddare till start.

 

Nytt personligt rekord på 10 000 meter!

Anna Malvina gjorde nytt personligt rekord på 10 000 meter. I 26-takt rodde hon igenom sträckan på tiden 37,43. Roligt att se att hård träning ger resultat!

 

 Halmstad!

Seger i Halmstad!

Anna Malvina vann Halmstad Indoor Challenge på den fina tiden 6:59,7. Läs mer om detta på huvudsidan!

 

Nytt personligt rekord på 5000-meter

Den 25 november var det testdagsd igen, denna gång på mördarsträckan 5000 meter. Anna Malvinas gamla pers från i mars låg på 18:22.  Trots en känsla av nedträning och lite vila gjorde hon ett strålande lopp och fick sluttiden 18:07,7 vilket motsvarar ett snitt på 1:48,7. Takten låg på omkring 28-29 och pers med 15 sekunder kan man inte vara annat än nöjd med, särskilt om det inträffar i november!

 

Nytt personligt rekord på 10 000 meter! 

Anna Malvina tog en och en halv vilodag från träning efter att träningslägret  i Wien avslutats. Därefter genomförde hon ett 10 000 meterstest  i 25-takt. Hon snittade 1:53.7 och erhöll sluttiden 37:54 vilket mostvarar två femtusenmeterslopp på raken på 18:57. vilket är ganska bra för att vara Anna Malvina.

 

Succé för Anna Malvina på Nordiska!

Ett guld och ett silver blev facit för Anna Malvia på Nordiska mästerskapen i danska Sorö. Ett skönt resultat efter de skadebekymmer som drabbat Anna Malvinas dubbelpartner Isabella Niss den senaste tiden. Det är första gången Anna Malvina blir Nordisk mästare och tillsammans med den mycket kompetenta inhopparen i Dubbeln, Charlotte Andersson från Avesta, lyckades Anna Malvina även få med sig en silvermedalj från tävlingarna.

 

Läs mer på www.annamalvina.se vad Anna Malvina säger om tävlingen.

 

 

Anna Malvina under sju minuter och seger i Täby plus totalen i cupen!

Lördagen den 12 mars segrade Anna Malvina i den öppna damklassen på inomhusrodden i Täby på utmärkta 7.00,5 vilket var presonligt rekord med 2 sekunder.  Segern i Täby innebar också totalseger i den Svenska inomhuscupen före Charlotte Andersson från Avesta på andra plats och Veronika Karlsson, Strömstad som trea. Trots det fina resultatet på lördagen ville Anna Malvina testa sig över 2000 meter igen. Två dagar efter täby-tävlingen, måndagen den 14 mars gjorde Anna Malvina ett 2000m-test på roddmaskin. Efter ett riktigt bra lopp gick hon under den magiska sjuminutersgränsen för första gången och noterade återigen nytt personbästa med tre sekunder! Resultatet bekräftar det som varit på gång under hela säsongen och visat sig på i stort sett varenda test hon genomfört under vintern, nämlingen att träningen ger resultat. Den första april är det dags för träningsläger i Racice i Tjeckien med öppna tjeckiska långloppsmästerskapen som avslutning!

 

Återigen pers av Anna Malvina, nu på 5000 meter!

Anna Malvina fortsätter sin slakt av sina personliga rekord denna säsong, denna gång, (5 mars) gjorde hon ett riktigt stabilt och tryggt 5000- meterslopp. 18:22.6 stannade klockan på vilket var nytt rekord med 8 sekunder! Det tidigare rekordet 18:30.9 var bara tre månader gammalt innan det fick stryka på foten. Ett roligt kvitto på att träningen faktiskt varit så bra som hon själv har upplevt.

 

Nya personliga rekord av Anna Malvina!

Helgen den 21-22 januari var det återigen dags för test på Bosön. Anna Malvina och sju andra roddtjejer testades i fyra olika grenar och Anna Malvina slog personligt rekord i samtliga. Hon lyckades även slå svenskt rekord för roddare i grenen tiohopp som är en av grenarna som testas på Bosön.

 

 

 

Seger i Halmstad Indoor Challenge

Veronika Karlsson, Anna Malvina och Charlotte Andersson på prispallen

Lördagen den 4 december gjorde Anna Malvina tävlingsdebut i Svenska cupen i roddmaskin i Halmstad. Efter en tuff start gjorde Anna Malvina ett stabilt lopp över mittentusingen och avslutade sedan med en spurt som hade passat bra i herrklassen. Anna Malvina segrade före Veronika Karlsson från Strömstad och trea blev Charlotte Andersson från Avesta. Anna Malvina vann på tiden 7.08,8 vilket är klart godkänt med tanke på att det var första loppet på länge och att det handlar om höstsäsongens första lopp. Läs mer på Anna Malvinas hemsida om hennes tankar efter tävlingen (www.annamalvina.se). Norrtälje roddförenings Holger Karlström tävlade också i herrarnas masterklass över 1000 meter. Han rodde hem en fin andraplats efter ett fint lopp.

Härnäst väntar träningsläger i Portugal och många timmars nötande på vattnet som omväxling från löpning och roddmaskin.

 

  

Träningsläger och tävling i Wien!

Anna Malvina vid Neue Donau och sin WM-båt (fabrikat Jörgen Weitneauer)

 

Vilket fint roddvatten Neue Donaue erbjuder bara ett stenkast från centrala Wien! En 7 kilometer lång sträcka av rakt roddvatten med fina förhållanden ger goda möjligheter till roddträning. Anna Malvina och Petter tillbringade tio dagar i den österrikiska huvudstaden för att träna massor! I en lånad WM-båt gjorde Anna Malvina många kilometrar och hann även med en del löpning, cykling och styrka. Vädret var mycket bra och den avslutande dagen tävlade Anna Malvina i de österrikiska landslagsuttagningarna fast som svensk såklart. Hon ställde upp för den Wienbaserade klubben Wiener Ruderklub Donau då de krävde en österrikisk klubb i tävlingen. En sliten Anna Malvina tog sig samman och genomförde ett starkt lopp och vann tävlingen före Magdalena Löbnig som representerat Österrike i olika internationella roddtävlingar. En mycket rolig start på Anna Malvinas heltidssatsning som tog sin start i och med detta läger. Läs vad den Österrikiska klubben skriver på sin hemsida:

 

http://wrkdonau.wordpress.com/   

 

Känslan från träningen på Neue Donau är att Anna Malvina har tagit ett kliv framåt i sin teknik och har mer kontroll på hur hon skall få ut sin kraft ut i årbladen på ett bra sätt. Nu börjar vintersäsongen på allvar!  

 

 

Lyckad testhelg på Bosön!

 

Anna Malvina håller masken på Bosön! 

 

Efter en månads aktiv vila var det dags för test av tröskel och maximalt syreupptag på Bosön. Fredagen den 15 oktober samlades ett gäng roddare från olika klubbar i landet och genomförde så kallade sub-maximala tester på roddmaskin för att hitta mjölksyratröskeln. Därefter genomförs en fyraminuters maxintervall med mask för att mäta maximalt syreupptag. För att vara ett hösttest efter viloperiod var resultatet väldigt bra ett nytt personligt rekord för Anna Malvina med 4.41 liter per minut jämfört med 4.48 som är det högsta hon har uppmätt, vilket var på ett vårtestet. Även i rodd distans på fyra minuter slog malvina ett personligt rekord på 1145 vilket är två meter längre än någonsin tidigare vilket bådar gott inför kommande säsong!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:17 Skribent: Petter Ljungström

 

 IMG_7070

Detlev Seyb

Postadress:
Norrtälje RF - Rodd
Petter Ljungström, Tomta-Ekevägen 92
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Vargheden
76140 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0707863553
E-post: ordforande@norrtalje...