Hoppa till sidans innehåll
Mathildarodden 2013

Mathildarodden


Mathildarodden 13 juni 2015

Mathildarodden är en seriös roddtävling där deltagarna tävlar för att vinna, men arrangemanget präglas framförallt av glädje. Roddtävlingen passar därför såväl unga som gamla, nybörjare som vana, vältränade som otränade.

Mathildarodden är uppkallad efter Roslagens sparbanks första kund Mathilda Öhman och genomförs som en del av Sparbanksdagen

 

När och var?

Tävlingen äger rum lördagen den 13 juni 2015 i Norrtälje hamn.

Start sker vid hamnens utlopp och målgång sker vid Roslagsgatan/Bergsgatan (vid restaurangbåten S/S Norrtelje). Sträckan är ca 300 meter. En kort men fartfylld tävling med andra ord. Bästa publikplatserna är längs med kajen i Societetsparken.

 

För vem?

Vem som helst kan delta. Gammal, ung, tränad eller otränad spelar ingen roll. Inga förkunskaper krävs alltså, men man måste delta i ett träningstillfälle innan tävlingen. Dispens från att delta i ett träningstillfälle kan endast medges om man rott någon gång förrut. 

Ett roddlag består av fyra roddare. Det finns en damklass och en herrklass. Mixade lag är också välkomna. Lag med en, två, tre eller fyra herrar ror i herrklassen och lag med tre eller fyra damer ror i damklassen. 

 

Träningstillfällen

Den 3 juni, 4 juni och 5 juni från kl 17:30 finns instruktörer på plats vid roddarhuset vid Kärleksudden för att lära ut rodd inför tävlingen. Träningstid måste dock förbokas genom mail till This is a mailto link. Räkna med att avsätta 90 minuter för träningen (max).

 

Vad behövs?

Ingenting särskilt behövs. Roddklubben tillhandahåller styrmän och allt material som behövs. De båtar som tillhandahålls är kustsinglar och så kallade gig-båtar. Ett tips är att det kan vara kul med någon form av gemensam lagklädsel. En enkel form av lagklädsel är att alla lagmedlemmar har en t-shirt i samma färg.

 

Mathildarodden 2013 021  Gigbåt

 

Anmälan

Sista anmälningsdag är 25 maj. Därefter tas endast anmälningar emot i mån av plats. Tävlingsavgiften är 1 000 kr per lag.

Anmälan skickas till This is a mailto link. Anmälan bör innehålla ett lagnamn samt namn på tävlingsdeltagarna och kontaktuppgifter (gärna e-post) till minst en person i laget.

Inbetalning av tävlingsavgiften sker till bankgiro 5493-3577 senast den 6 juni, eller mot faktura (bifoga i så fall gärna faktureringsadress med din anmälan). 

 

Medaljer och prisutdelning

Medaljer delas ut till de tre bästa lagen i respektive klass (guld, silver och brons). Vi garanterar att det blir en rolig och fartfylld tävling för alla inblandade! Prisutdelning för segrande lag sker på stora scenen ca kl 13:30.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:58 Skribent: Robert Beronius

 

 IMG_7070

Detlev Seyb

Postadress:
Norrtälje RF - Rodd
Petter Ljungström, Tomta-Ekevägen 92
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Vargheden
76140 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0703627339
E-post: ordforande@norrtalje...

Se all info