Hoppa till sidans innehåll

Fina prestationer på Ryrsjöregattan

06 JUN 2016 17:04
Den sista helgen i maj avgjordes Ryrsjöregattan i Lilla Edet och på plats hade Norrtälje Roddförening Britta Pivac och Linn Westerberg.
  • Skapad: 06 JUN 2016 17:04

Den sista helgen i maj avgjordes Ryrsjöregattan i Lilla Edet och på startlinjen i damernas singelsculler fanns Britta Pivac från Norrtälje roddförening. Efter framgångarna i Ungerska Szegedf för två veckor sedan då Pivac tog en seger var det spännande att se om formen var fortsatt god på under säsongens första tävling på hemmaplan.

I lördagens försök tog Pivac ledningen direkt från start och byggde upp en god ledning som hon behärskade helt in i mål. Senare på dagen gick A-finalen som hon vann på den fina tiden 7.45 efter att återigen haft ledningen från start till mål. Tvåa blev Lovisa Wallin från Falkenberg på 08.01 och trea Maria Pelvén från Helsingborg på tiden 08.06. Guld alltså till Pivac och det var en bedrift som hon upprepade på söndagens singellopp. Seger i försök och sedan seger i  A-finalen, fast i betydligt sämre väder än lördagens tävlingar.

Norrtälje roddförening hade även en junior på plats i form av Linn Westerberg som verkligen börjar visa framfötterna på tävlingsbanan. Hon vann sitt försök och gick till A-final där hon sånär tog fjärdeplatsen efter en furiös spurtstrid mot Anna Sollenby från Göteborgs roddklubb. Linn fick ge sig med endast en sekund och slutade därmed femma i A-finalen i damernas junior B. Ett resultat hon också fick i Söndagens lopp över 1000 meter.

Skribent: Anna Malvina Svennung

 

 IMG_7070

Detlev Seyb

Postadress:
Norrtälje RF - Rodd
Petter Ljungström, Tomta-Ekevägen 92
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Vargheden
76140 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0703627339
E-post: This is a mailto link

Se all info