Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Eventrodd


Rodd passar utmärkt som en rolig aktivitet! Få har provat på rodd, samtidigt är det något som alla kan göra.

Den moderna roddsportens ursprungsland är England och de berömda roddtävlingarna på Themsen mellan lag från Cambridge och Oxford har anor ända från år 1829.

 

Vad?
Vi har roddbåtar för alla olika nivåer och beroende på hur våghalsig man önskar vara. För nybörjare som inte vill riskera att bli blöta har vi två fyramannabåtar och två kustsinglar att förfoga över (och ytterligare båtar kan lånas in om man planerar en större aktivitet med många deltagare). Varje fyramannabåt rymmer fyra roddare samt en styrman. Att ro bra innebär för individen att ha bra teknik och för gruppen ett gott lagsamarbete. Styrka och kondition krävs inte av nybörjaren i rodd.

Om man vill kan man även förlägga en roddaktivitet inomhus och då prova på rodd på våra roddmaskiner. Det finns "spel" och möjlighet att koppla upp dessa till storbildsskärmar, så även det kan vara ett kul alternativ!

 

Var?
Det är lättast om ni kan komma till vårt båthus vid Kvisthamraviken i Norrtälje (bredvid badet på Kärleksudden) på Strandvägens ände. Vi har även ett båthus vid Lommaren. Vid behov kan vi även komma till er.

 

När?

Det går att ro när som helst på året, bara väderlek och isläge tillåter det. Vi rekommenderar dock att förlägga roddaktiviteter till sommarhalvåret (april-september). Vi har även roddmaskiner. Det går alltså att anordna roddaktiviteter även inomhus!


Kläder
Ta med träningskläder efter väderlek. Såvida du inte vill ro barfota rekommenderas gympaskor. Lämpliga kläder är alltså samma kläder som du skulle ha på dig för en joggingtur i skogen. Är det soligt kan det vara skönt med solglasögon när ni är ute på vattnet.

 

KM2010

 

siljan2004017_jpg-for-web-large

 

T=vling3

 

Johan_Carl%c3%a9n_rodd

 

Gigg

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:16 Skribent: Robert Beronius

 

 IMG_7070

Detlev Seyb

Postadress:
Norrtälje RF - Rodd
Petter Ljungström, Tomta-Ekevägen 92
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Vargheden
76140 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0707863553
E-post: ordforande@norrtalje...